دانشمندان در ایالات متحده موفق به برنامه ریزی مجدد سیستم ایمنی بیماران برای هدف قرار دادن سرطان های خود شده اند. - کپی رایت Canva
دانشمندان در ایالات متحده موفق شده اند سیستم ایمنی بیماران سرطانی را برای هدف قرار دادن این بیماری از نو برنامه ریزی کنند، اقدامی که می تواند راه را برای درمان شخصی تر هموار کند.
کارآزمایی تجربی کوچک بود و شامل 16 بیمار مبتلا به سرطان کولون، سینه و ریه بود که به درمان پاسخ نمی دادند.
اما محققان می گویند که نتایج آنها ایمنی و امکان سنجی استفاده از چنین فناوری را نشان می دهد و یک "جهش رو به جلو" در توسعه درمان مناسب سرطان را نشان می دهد.
در این مطالعه که روز پنجشنبه در ژورنال نیچر منتشر شد، محققان از فناوری اصلاح ژن CRISPR استفاده کردند که به دانشمندان اجازه میدهد با استفاده از «قیچیهای» بیولوژیکی که میتوانند DNA را اصلاح کنند، ژنها را اصلاح کنند.
به گفته این تیم، این فناوری قبلاً برای حذف ژنهای خاص مورد استفاده قرار میگرفت و به سیستم ایمنی اجازه میداد تا در برابر سرطان بیشتر فعال شود.
اما برای اولین بار، محققان از CRISPR نه تنها برای خارج کردن ژنهای خاص، بلکه برای وارد کردن ژنهای جدید در سلولهای ایمنی استفاده کردند و آنها را به سمت شناسایی و دنبال کردن تومورهای خاص هر بیمار هدایت کردند.
آنها گفتند: «وقتی این سلولهای ایمنی مهندسی شده با CRISPR به بیماران تزریق میشوند، ترجیحاً به سمت سرطان حرکت میکنند و به سلولهای ایمنی با بیشترین نمایندگی تبدیل میشوند.»
آنها امیدوارند که این رویکرد جدید بتواند به افزایش اثربخشی ایمونوتراپی کمک کند، نوعی درمان که از قدرت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری، کنترل و از بین بردن بیماری استفاده می کند.
دکتر آنتونی ریباس، یکی از محققین دانشگاه می گوید: "این یک جهش به جلو در توسعه یک درمان شخصی برای سرطان است، جایی که جداسازی گیرنده های ایمنی که به طور خاص جهش در سرطان خود بیمار را تشخیص می دهند برای درمان سرطان استفاده می شود." کالیفرنیا، لس آنجلس، که روی رویکرد توسعه یافته توسط شرکت Pact Pharma کار کرد.
تیم تحقیقاتی گفت در نهایت، هدف هر درمان سرطان، هدف قرار دادن و کشتن سلول های سرطانی در عین حفظ سلول های طبیعی است. این وظیفه ای است که سیستم ایمنی بدن انسان منحصراً برای آن مناسب است.
مجله ارم بلاگ